Skip to content

Elementtisaumojen kunto on taas kevään tullen erittäin ajankohtainen asia. Pakkasten väistyessä ja kelien lämmetessä on syytä ottaa hetki aikaa ja tehdä tarkempi kierros rakennuksen saumojen parissa.

Saumat eivät suinkaan kestä koko rakennuksen elinikää, vaan niitä tarkasteltava tasaisesti ja uusittava useampaan otteeseen vuosikymmenten kuluessa. Huolehtimalla tunnollisesti rakennuksen tiiviydestä vältät kosteusvauriot sekä kymmenien tuhansien tarpeettomat vahinko- ja korjaussaneeraukset. Tarkastele huolellisesti saumakohtia. Jos saumoissa esiintyy pieniä halkeamia tai epäilet niiden pitävyyttä, kutsu ammattilaisemme paikalle. Jos taas saumoissa on havaittavissa selkeää rikkoutumista/irtoamista tai sauma suorastaan murenee kosketuksesta, on välttämätöntä suorittaa uusintasaumaus mahdollisimman nopeasti. Tässä tapauksessa rakennus on jo saattanut kärsiä vakavista kosteusvaurioista, jotka vaikuttavat oleellisesti asumisturvallisuuteen.

Ammattilaisen toteuttama täsmällisempi kuntotarkastus on parasta tehdä 10 vuoden sisällä ensi- tai uusintasaumauksesta. Tekninen käyttöikä elementtisaumoille on 15-20 vuotta, mutta todellinen käyttöikä liikkuu 10-15 vuoden välillä riippuen rakennuksen sijainnista ja vallitsevista olosuhteista. Muun muassa sään muutokset, auringonvalolle altistuminen, vesistöjen läheisyys ja ilmaston epäpuhtaudet vaikuttavat epäilemättä saumojen käyttöikään. Lisäksi saumauksen toimittajan ammattitaidolla on merkitystä.
Epämääräisesti tai huolimattomasti tehdystä työstä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Osaava saumaaja tuntee myös eri saumausmassat ja käyttää ainoastaan laadukkaita materiaaleja oikeisiin käyttötarkoituksiinsa.

Kesä on saumaus- ja julkisivutöiden sesonkiaikaa, jolloin julkisivu-urakat pitävät meidät kiireisinä. Ole ajoissa liikkeellä ja pyydä tarjous saman tien. Ripellä toiminnalla varmistat urakan toteutumisen ajoissa ja mahdolliset vuotavista saumoista aiheutuvat vahingot pieninä.

Pyydä tarjous!

Back To Top