Skip to content

Luotettava ja laadukas palvelu syntyy kokemuksesta sekä osaavista kumppaneista. Meillä Saumastolla ollaan tuotettu luotettavaa palvelua jo yli 20 vuotta. Tähän kunnioitettavaan matkaan löytyy toki myös kiviä ja kantoja, joista on opittu ja ajan saatossa olemme voineet kehittää toimintaamme ja palveluitamme aina vain paremmaksi. Koska pidämme itseämme alan yhtenä parhaimmista toimijoista, on rima myös käyttämillemme aliurakoitsijoille ja tavarantoimittajille korkea.

Saumat ovat julkisivun osa, jotka tulisi tarkastaa säännöllisesti ja vaihtaa, kun sauma-aineen ominaisuudet ovat heikentyneet. Ehdottomasti silloin, kun ne ovat vaurioituneet ja tästä johtuen rikkinäisistä saumoista aiheutuu lämpöhäviötä ja vaaraa isommille kosteusvauriolle.

Saumastolla käytämme alan parhaita saumausainetoimittajia Sikaa ja Tremco Illbruckia. Toimijoiden kokemus ja tuotekehitys saumausaineiden osalta ovat maailman huippua. Saumaston osaava työnjohto tietää jo tarjousta laskiessa millainen saumausaine rakenteelle tulee valita.

Markkinoiden paras saumausaine ei ole takuu työn onnistumiselle. Tilanne Suomessa on myös se, että meillä on huutava pula osaavista saumareista. Tämä näkyy aika ajoin kohteissa, joissa joudumme korjaamaan väärin tehtyjä saumoja ja niiden aiheuttamia vaurioita.

Tilanne on viime vuosina ymmärretty myös Suomen Rakennussaumausyhdistyksessä ja Työtehoseurassa, jotka ovat tuoneet yhdessä alan johtavien toimijoiden kanssa Rakenteiden saumaajan henkilösertifikaatin (ammattitutkinnon osan), jonka käyneet saavat työn tekemiselle vaadittavan oikean tietotaidon. Alan odottaessa osaavia työntekijöitä koulunpenkiltä Saumaston konkarit ja aliurakoitsijat saumaavat vuosittain useita kilometriä saumaa jättäen jälkeensä vain siistin sauman tyytyväisiä tilaajia.

Back To Top