skip to Main Content

Taas yksi saumauskausi on kääntymässä loppusuoralle. Onkin hyvä hetki kerrata, millaisia kohteita ja tilanteita se on pitänyt sisällään. Kausi toki jatkuu niin pitkään kuin säät sallivat. Vielä ei siis ole myöhäistä tilata saumausta tällekään vuodelle.

Ennätyspitkä kausi, tavanomaiset työmaat

Kausi alkoi maaliskuun puolivälissä siitä, mihin se joulukuussa ennen talvitaukoa jäi, eli As Oy Helsingin Vanha Viertotie 9:n uusintasaumauksilla. Lue lisää urakasta täältä. Aloittamaan päästiin vähälumisesta ja lauhasta talvesta johtuen noin kuukautta tavallista aiemmin. Kaudesta on siis tulossa ennätyspitkä.

Työmaita on tähän mennessä ollut 77 kpl. Suurin osa on ollut perinteisesti uudiskohteita ja uusintasaumauksia. Muutama erikoisempikin joukkoon on mahtunut, kuten Hyvinkään kirkko ja eduskunnan lisärakennus Pikkuparlamentti.

”Jotkut urakat siirtyivät keväällä koronan takia joillain kuukausilla, mutta muuten kausi on sujunut normaalisti. Liikevaihto ja tarjouspyynnöt ovat pysyneet tavanomaisissa lukemissa”, kertoo toimitusjohtaja Markku Häkli. Tällä hetkellä tilataan jo ensi vuoden saumauksia.

Pikkuparlamentti kauden kruununjalokivenä

Eduskunnan lisärakennuksen Pikkuparlamentin julkisivusaumojen uusintasaumausurakka alkoi elokuun puolivälissä 2019. Aluksi uusittiin graniittisaumat. Parin kuukauden aherruksen jälkeen työmaa jäi sovitulle tauolle. Toukokuussa 2020 jatkettiin ikkunoiden ja elementtisaumojen uusintasaumauksilla. Urakka valmistui heinäkuun alussa.

Työ eteni normaalisti, vaikka kohde onkin erikoisempi statuksensa ja sijaintinsa vuoksi. ”Aluksi vähän jännitti, mutta homma eteni mukavasti. Yhteistyö kohteen kiinteistöpäällikön kanssa sujui todella joustavasti”, Markku Häkli muistelee. Kun ammattilaiset ovat asialla puolin ja toisin, on tämänkin tasoinen kohde työ muiden joukossa.

Vielä ehtii aloittaa saumausurakan

Markku Häklillä on hyviä uutisia mattimyöhäisille. ”Kausi jatkuu periaatteessa niin pitkään kuin säät sallivat. Saumata voidaan niin kauan, kun sää pysyy plussan puolella ja suhteellisen kuivana.” Vielä siis ehtii tilata saumauksen tälle vuodelle. Urakka voidaan aloittaa esimerkiksi marraskuussa ja jatkaa keväällä, mikäli talvi keskeyttää hommat.

Pyydä tarjous tai kysy saumojen kuntoarvioinnista!

info@saumasto.fi tai 050 562 5978

Back To Top