skip to Main Content

Korona-ajan vaikutus Saumaston toimintaan näkyy hieman viiveellä. Liikevaihto pysyi viime vuonna vuoden 2019 tasolla, mutta paljon taloyhtiöiden urakoita jäi tilaamatta. Odotettu kasvu siis jäi toteutumatta. Tänä keväänä tarjousten määrä on sen sijaan nousussa. Olemme tässä vaiheessa kevättä tarjonneet noin 70 % koko vuoden 2020 euromääräisistä tarjouksista. Viime vuonna hyllylle laitettuja urakoita on avattu uudelleen, kun taloyhtiöissä kurotaan kiinni korjausvelkaa.  

Taloyhtiöt ovat koronan takia joutuneet siirtämään tai perumaan omia yhtiökokouksiaan. Näin ollen tärkeistä korjausurakoista ei olla päästy päättämään. Viime keväänä ja kesänä ilmiö näkyi selvästi: tarjouspyyntöjä tuli alkuvuonna normaalisti, mutta päätökset ja tilaukset jäivät tekemättä. Tänä keväänä onkin tullut paljon kyselyjä siitä, ovatko viime vuoden tarjoukset vielä voimassa. Osa asiakkaista on myös tehnyt uudet tarjouspyynnöt.   

Tarjouksia on nyt sisässä ennätysmäärä, mutta koronan vaikutukset näkyvät edelleen tilausmäärissä. Taloyhtiöiden yhtiökokoukset ovat tänäkin keväänä viivästyneet, joten päätökset siirtyvät normaalia myöhemmäksi. Ennätyksellinen tarjousmäärä povaa kuitenkin hyvää saumauskautta ja liikevaihdon selvää kasvua. 

Back To Top