Skip to content

Julkisivu on jatkuvasti alttiina säille ja saasteille. Lika ja epäpuhtaudet takertuvat sen pintaan. Ajan myötä julkisivulle muodostuu mikrobikasvustoja, jotka tarjoavat otollisen alustan homeitiöiden syntymiselle. Mikrobikasvusto pyrkii laajentamaan elintilaansa ja tunkeutumaan jokaiseen rakoon. Ilmastoinnin tai julkisivun vaurioiden kautta epäpuhtaudet voivat kulkeutua sisään asuintiloihin. Puhtaus onkin tärkeä osa julkisivun toimintakykyä. Julkisivujen pesu on edullinen ja tehokas tapa pitää huolta julkisivun kunnosta.

Pesuväli riippuu sijainnista ja julkisivun materiaalista

Rakennuksen sijainti ja pintamateriaali vaikuttavat siihen, kuinka nopeasti julkisivu likaantuu. Metsän tai moottoritien välittömässä läheisyydessä julkisivut voivat likaantua jopa muutamassa vuodessa. Samoin vaaleat puu- tai rappauspinnat likaantuvat tiiliverhoilua helpommin. On siis mahdoton sanoa keskimääräistä aikaväliä sille, kuinka usein julkisivu olisi syytä pestä. Mikäli seinä on huomattavan likainen tai sen pinnassa näkyy epämääräisen värisiä tai näköisiä kohtia, on julkisivu hyvä pestä.

Julkisivu on kätevintä pestä saumojen uusimisen yhteydessä

Julkisivujen peseminen parantaa rakennuksen ilmettä huomattavasti. Samalla se pidentää huoltomaalausväliä. Kaunistumisen lisäksi julkisivun kunto paranee, kun tuhojaan tekevät mikrobit poistuvat. Ennen pesua julkisivun kunto on kuitenkin tarkistettava. Mahdolliset vauriot tulee korjata ensin, ettei pesulla aiheuteta lisää vahinkoja. Kätevintä ja kustannustehokkainta on tilata pesu saumojen uusimisen yhteydessä. Erikseen se kannattaa tilata silloin, kun julkisivu on muuten kunnossa, mutta likainen. Kun pesun yhteydessä tehdään vielä impregnointi eli suojauskäsittely, pysyy julkisivu puhtaana pidempään.

Pyydä tarjous julkisivupesusta tai saumauksesta!

info@saumasto.fi tai 050 562 5978

Hyvinkään kirkko ennen ja jälkeen julkisivupesun. Pesun lisäksi kirkon julkisivulle tehtiin impregnointi eli suojauskäsittely.

Back To Top