Skip to content

Kesä vaihtui syksyn sateisiin, ja nyt on paras aika tutkia saumojen kunto ja alkaa valmistautua ensi vuoden urakoihin. Saumat kannattaa tarkastuttaa asiantuntijalla, joka osaa antaa oikeanlaiset toimenpide-ehdotukset. Me Saumastolla tarjoamme sekä maksuttomia että maksullisia arviointeja. Maksuttomassa saumojen tarkastelussa teemme silmämääräisen arvion saumojen yleiskunnosta. Se on hyvä keino selvittää, onko saumojen tilanne akuutti. Maksullisessa kuntoarviossa puolestaan käymme kaikki saumat läpi nostimen avulla ja laadimme kuntoarvioraportin, joka sisältää tarkan arvion saumojen kunnosta, kuvat vaurioista ja listauksen suositelluista toimenpiteistä.

Saumausurakka kannattaa tilata jo talvella

Mikäli saumojen tarkastuksessa havaitaan tarvetta saumojen osittaiseen tai kokonaan uusimiseen, kannattaa tarjoukset urakoista pyytää jo talvella. Kun on hyvissä ajoin liikkeellä, heijastuu se suotuisasti hintaan ja urakka päästään aloittamaan heti seuraavana keväänä lumien sulettua. Mikäli taloyhtiö herää vasta keväällä arvioimaan saumojen kuntoa ja pyytämään tarjouksia, ovat saumausurakoitsijoiden kalenterit jo todennäköisesti täynnä ja hintakin huippusesongin takia korkeampi. Valmistavia kokouksia kannattaa siis pitää jo syksyllä ja pistää pyörät pyörimään mieluummin ennemmin kuin myöhemmin.

Pesu ehostaa julkisivua

Syksy on hyvää aikaa myös julkisivujen pesulle, sillä sateet eivät työtä haittaa. Julkisivu kannattaa pestä, jos se on silminnähden likainen, siinä on epämääräisen värisiä tai näköisiä kohtia tai edellisestä pesusta on jo vuosia. Meiltä saat julkisivupesut kaikenkokoisiin rakennuksiin sekä kaikille eri pinnoille.

Tilaa saumojen maksuton tarkastelu, varsinainen kuntoarvio tai pyydä tarjous julkisivupesusta:
info@saumasto.fi tai 050 562 5978

Back To Top