skip to Main Content

Tämän vuoden saumauskausi alkaa olla lopuillaan. Muutamilla työmailla vielä viimeistellään töitä, mutta viimeisetkin valmistuvat ennen talven tuloa. Nyt onkin hyvä aika hieman muistella menneitä ja tehdä pieni katsaus tulevaan.

Runsasluminen talvi ja Etelä-Suomen takatalvi viivästyttivät saumauskauden aloitusta. Starttaamaan päästiin vähän ennen vappua. Kevään ensimmäinen työmaa oli Vantaan Asolassa sijaitseva M2-kotien kerrostalo, johon Saumasto uusi kaikki julkisivujen ja parvekkeiden elementti- ja ikkunasaumat. Se oli samalla myös koko kauden suurin uusintasaumauskohde: saumattavaa piisasi peräti viiden kilometrin verran.

Kausi jatkui aika tavanomaisena, mutta muutamia muutoksiakin viime vuoteen verrattuna tapahtui. Työmaita oli tänä vuonna vain yksi enemmän kuin vuonna 2021, mutta liikevaihto kasvoi peräti 16 % ollen nyt noin 1,1 miljoonaa euroa. Viime vuoden pienestä notkahduksesta palataan siis takaisin normaalimmille luvuille. Toinen merkittävä muutos oli uusinta- ja uudissaumauskohteiden suhteessa. Vuonna 2021 uudissaumauksen osuus liikevaihdosta oli 25 %, tänä vuonna 40 %. Uudissaumauskohteista merkittävin oli HOASin

Kesällä työmaat etenivät pääosin hyvin ja aikataulussaan, mutta helle hidasti välillä tahtia. Pahimpina hellekausina oli aika ajoin niin kuumaa, että etenkin eteläseinillä töitä ei voinut tehdä koko päivää. Päivien kuumimpina aikoina töitä piti siis välillä keskeyttää työntekijöiden turvallisuuden ja hyvinvoinnin takia.

Nyt teon alla ovat syksyn viimeiset työmaat. Tällä hetkellä avoinna on 17 uudissaumauskohdetta. Suurin osa valmistuu pikku hiljaa vielä tämän vuoden puolella. Muutama työmaa jatkuu keväällä talvitauon jälkeen. Tämän vuoden viimeinen uusintasaumauskeikka puolestaan valmistui juuri. Asiakas heräsi vasta lokakuun lopulla saumauksen tarpeeseen. Saimme kuitenkin nopealla aikataululla ja joustavuudella palveltua asiakasta. Pienehkö saumausurakka tehtiin marraskuisena viikonloppuna, kun sää oli hyvä.

Työmaiden hiljentyessä ja talven saapuessa alkaa ensi vuoden tarjouspyyntöjen urakkalaskenta. Tarjouspyyntöjä on tullut syksystä alkaen tasaista tahtia. Osassa on jo päästy neuvotteluvaiheeseen. Eniten tarjouksien laskemista on odotettavissa helmi-maaliskuussa, sillä taloyhtiöt ovat liikkeellä talvisin. Tänä vuonna saimmekin tarjouslaskentaan uutta virtaa, kun Jarmo Lönnqvist aloitti projektipäällikkönä heinäkuussa. Jarmosta kerromme lisää vielä ennen joulua.

Back To Top