Skip to content

Tämän kevään uusintasaumaustyömaiden aloitusta odotellessa on hyvä kääntää katse viime vuoteen. Saumaston toimitusjohtaja Markku Häkli kertaa vuoden 2021 saumaussatoa.

”Uusintasaumaukset aloitetaan keväisin aina kelien sallisessa, viimeistään toukokuussa vapun jälkeen. Viime keväänä ensimmäinen kohde pyörähti käyntiin huhtikuun alussa”, Markku Häkli muistelee. Täyttä hiljaiseloa ei Saumastolla kuitenkaan talvellakaan vietetty, sillä muutamien uudiskohteiden sisäsaumaukset jatkuivat läpi talven. Esimerkiksi As Oy Vantaan Ruutulipun sisäsaumaukset aloitettiin helmikuussa.

Saumauskausi jatkui vilkkaana marraskuun loppuun asti. Viimeiset uusintasaumaukset tehtiin vielä ennen joulua. Silloin oli jo pakkasta, mutta lunta ei juuri nimeksikään ja kohteen pihassa päästiin liikkumaan hyvin.

Kauden 2021 työmaat olivat melko tavanomaisia eli taloyhtiöiden ja rakennusliikkeiden uusintasaumauksia. Hieman yli 70 % työmaista oli uusintasaumauksia, loput uudiskohteita. Yksi kohteista nousee ylitse muiden. Se löytyy Helsingin päärautatieasemalta. ”Teimme entisen VR:n konttorin, nykyisen Scandic Grand Centralin julkisivujen ikkunoiden tiivistyssaumaukset. Oltiin ihan ykkösnäköalapaikalla”, Häkli kertoo.

Koronan takia sekä liikevaihtoon että työmaiden lukumäärään tuli pientä laskua vuoteen 2020 verrattuna. Tarjouspyyntöjä sen sijaan tuli paljon, ja tarjouksia tehtiin edellisvuotta enemmän. Vaikuttaa siis siltä, että saumauksia on päätetty siirtää tuleville vuosille. ”Osa kohteista ilmoitti, että hanke siirtyy. Tarjoukset kuitenkin liikkuivat hyvin”, Häkli toteaa. Tarjouspyyntöjä on tullut alkuvuoden 2022 aikanakin runsaasti, joten odotettavissa on vilkas saumausvuosi.

Tilaa maksuton julkisivutarkastus tai pyydä tarjous!
info@saumasto.fi
050 562 5978

Back To Top